Behovet av fönsterputs

Behovet av fönsterputs

Ja, nu var situationen som den var. Örjan hade bara bott i huset i två månader och fönsterputs var nu en del av hans vardag – i alla fall veckovis. Han hade hört något om att hus vid saltvatten oftare behövde genomgå fönsterputs oftare än många andra. Men han kunde inte ana att det skulle vara på den här nivån.

Han satt i sin soffa, den han ärvt av den tidigare ägaren, och funderade. Han tänkte och tänkte. Kring köpet av huset, kring fönsterputs, kring hur han skulle lösa problemet. Handlingskraft hade alltid varit en dygd hos honom. Det tyckte både han själv och det sa andra till honom. Det var dock under den tid då han arbetade. Knappast nu när han var pensionär. Och inte nog med att han var pensionär. Han hade dessutom tillhörande onda knän. Onda knän som gjorde det mycket komplicerat för honom att överhuvudtaget utföra fönsterputs. Så ja, nog var det en prekär situation, alltid.

Tre gånger fönsterputs på bara 4 veckor och där var droppen i alla fall nådd. Nu skulle han behöva handla och det var just vad han gjorde. Inte utrustning för fönsterputs. Det hade han redan lagt en väldig massa pengar på. Nej, han skulle handla på ett annat sätt. Nämligen genom att ta upp sin telefon och googla på firmor som kunde utföra fönsterputs.

Nog för att hans pension inte var så hög men det var inte heller hans omkostnader i det nya huset. Han kunde minsann unna sig att skaffa professionell fönsterputs. Det kunde han verkligen. Eller ja, det intalade han sig i alla fall att han kunde. Han tog upp telefonen mot örat och ringde numret som stod på en hemsida till ett företag. Han hade läst om flera bolag men ett verkade särskilt inriktat på fönsterputs. De verkade pålitliga och han tog därför först kontakt med dem.

Ett otroligt fint bemötande. Han var oerhört nöjd med personalens ton mot honom och han fick berätta om sitt behov av fönsterputs. Tjejen han talade med föreslog att han skulle boka in ett möte med en expert. En expert på fönsterputs, det var mer än han vetat att det fanns innan samtalet. Men det var kanske inte så svårt att förstå att folk har denna professionella inriktning. Inte så ofta som hans behov av fönsterputs uppstår. Det måste vara en omåttligt populär tjänst bara på hans gata där ute i skärgården.

Mötet bokades in och redan två dagar efter möttes han och en representant för ett första riktigt samtal om fönsterputs.

Kommentarer är stängda.