Familjen med husnummer

Familjen med husnummer

Jag lämnade er med ett löfte sist ni hörde från mig. Löftet gällde mitt prat om husnummer, detta fenomen som vi har i min familj och som syftar till att främja kreativitet. Många har varit nyfikna på att veta mer om detta koncept och vem är väl jag att förneka er det?

Idag kommer jag att göra precis som sist: Jag kommer att besvara vissa av de frågor om husnummer som trillat in. Ni har hört av er både genom DMs och genom inkorgar på olika håll och – inte minst – i form av kommentarer direkt här i bloggen. Fortsätt gärna med det. Jag tycker att det är roligt att husnummer har fått så stor uppmärksamhet som det har. Det känns som min familjs baby på något vis och om det kan inspirera andra är jag bara glad.

Med det sagt, nu åker vi:

När skedde första husnumret?

Vet ni vad, jag fick faktiskt ringa min mamma och fråga om detta. Jag hade inte så bra koll. Tydligen så körde familjen sitt första husnummer redan 1987. Det var i samband med att min storebror fyllde 4 år och de skulle improvisera fram lite teater – något han var väldigt intresserad av redan då. Det var först ett par år senare som husnummer, som vi alltså kallar dessa ”nummer”/uppträdanden, blev en del av våra rutiner. Jag tillkom förstås först ett antal år senare men jag har varit en av de starkaste aktörerna sedan 1997. I alla fall om ni frågar mig, och det gör ni väl?

Vad är roligast med husnummer?

Att få skådespela, förstås! Jag är övertygad om att olika familjemedlemmar har olika svar på frågan. Jag tycker dock att det är tveklöst detta som är det roligaste. Även om det bara sker någon gång då och då, nu för tiden, så ger det mig mycket. Jag menar; jag jobbar på kontor. Det är inte direkt strömningar av kreativitet som går genom kroppen när man sitter och knappar i Excel. Att få sätta samman ett husnummer någon gång då och då – själv eller med syskon och syskonbarn – ja, det skänker verkligen glädje i mitt liv!

Säg något vi inte visste om husnummer!

OK, detta har jag inte sagt förr men det är ganska anmärkningsvärt: Min pappa har aldrig någonsin uppträtt med ett husnummer. Han säger att han någon gång ska men de flesta av oss har tappat hoppet. Han har varit med på varenda uppvisning av husnummer. Han njuter minst lika mycket som alla andra av underhållningen. Men nej; han har aldrig själv ställt upp. 

Knasigt, eller hur?

Kommentarer är stängda.