Besök om symtom på sköldkörtel

Besök om symtom på sköldkörtel

Vi dyker in i historien från sist. Om Janet vars övertygelse om symptom på problem med sköldkörtel var så starka att de skulle kunna flytta berg. Ingen tid att förlora. Vi kliver ner i scenen som utspelar sig inne hos läkaren:

  • ”Jaha, Janet var detta ja”
  • ”Ja, jo det står säkert där i pappren” sa hon och nickade mot en pappersfil som låg på bordet bredvid läkaren.

Hon fick ett leende som svar. Sedan upprepade läkaren det som hon ringt in för. Han kunde se att hon ringt in om symtom på sköldkörteln. Hon nickade som svar och han ställde den otroligt relevanta frågan:

  • ”Har du haft problem med sköldkörteln förut och därför vet symtomen? Eller vad är bakgrunden till ditt besök?”

Hon blev tagen på sängen av frågan. Nej, hon hade inte haft symtom på sköldkörtel förut men vad hade det med saken att göra? Det var ju nu hon var där. Nu då hon hade symtom på sköldkörtel och var övertygad om att det var allvarligt eller i alla fall ganska allvarligt.

Hon presenterade detta resonemang för läkaren och tyckte att hon hade satt ner foten ordentligt. Han tittade på henne, fortsatt leendes och frågade ”Men du vet alltså inte vad symtomen på sköldkörteln, och problem med den, är?”

Nej, det kanske hon inte visste helt 100% men hur ofta har inte hennes magkänsla lett henne i rätt riktning? Som den gången då hon skulle hitta till den irländska baren där Stefan och Kickan satt. Hon visste inte var den låg men tro fan att hon hittade rätt när hon lät magen peka henne in på gatan åt höger. Varför skulle det inte vara samma med symtomen på sköldkörtel?

Hon presenterade även detta resonemang för läkaren och nu kunde han inte hålla kvar sitt ansträngda leende i ansiktet. ”Det är nog lite olika saker skulle jag säga” sa han och Janet avbröt med att säga: ”Det är exakt samma sak, faktiskt”. Hon kände när hon sa det att hon inte direkt hade underlag för kommentaren men faktum kvarstod. Hennes magkänsla är lika stark i henne som kraften är i en Jedi.

  • ”Jag vet att jag har symtom på problem med sköldkörteln och hör sen” sa hon och slöt armarna i en symbolisk protestaktion framför sig.

Läkaren skruvade på sig, tittade besvärat på Janet och konstaterade:

  • ”Vi får undersöka saken, tror jag”

Skam den som ger sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *